Om spillet

Sporten Rugby

Rugby er en sport, der kan spilles af alle: børn og voksne, drenge og piger. På holdet er der brug for mange forskellige typer, der alle er vigtige for at holdet fungerer. Der er brug for den lille og hurtige spiller og den store og stærke spiller. Der er plads til alle – også til dig.

Antallet af spillere på et rugbyhold varierer fra 7-15 afhængig af alders rækken og den turnering, man deltager i. Rugby spilles på en græs bane og størrelsen er forskellige for hvor gammel man er. I seniorrækkerne spiller man på en bane, der er 70×100 m.

Regler

Der er rigtig mange regler i rugby, men man behøver ikke at kende dem alle lige med det samme. De vigtigste regler er:

  • Man må kun aflevere bolden bagud til en medspiller
  • Man må løbe i alle retninger med bolden
  • Man må sparke bolden i alle retninger på banen
  • Man må kun tackle den spiller, der har bolden
  • Du kan også downloade DRU´s begyndervejledning i bunden af startsiden

Rugby i Danmark og Udland

I Danmark er der omkring 2500 aktive spillerede under Dansk Rugby Union som blev stiftet 1950.

Vi har et herre- og damelandshold i Danmark.

Der bliver spillet mange forskellige turneringer verden over, og i mange lande er rugby den største sport.

Derudover er Rugby igen på programmet i OL fra 2016.

Træning

Kunnes porten være noget for dig ? Så bare kom og kig eller vær med til træningen. Der er Juniortræning hver mandag og onsdag fra klokken fra kl 17.00-18.30 og seniortræning hver tirsdag og torsdag fra 18.00 til 20.00 Træningen består i hovedtræk af spilforståelse/indøvelse, taktisk træning, træning af forskellige situationer, tackle træning og fysisk træning (Kondi, sprint og styrke). Der vil også være træninger der er mere 7 og 10 mandsrugby præget hen over sommeren, da vi gerne tager på ture til udlandet eller til Nordic 7´s ( hold øje med gæstebog og nyheder for vintertræning fra oktober og frem)

Vintertræning

Ude for sæsón træner vi gerne indendørs, det foregår i Helsingør hallens judo do-jo hvor vi træner fysik, kondi, smidighed og sammenarbejde. Det er hver torsdag klokken 1900. Udover det er der åben træning i Helsingborg fra den 15 januar. Udover indendørstræning træner vi gerne på kunstgræs ved Helsingørhallen.

Ungdom

Vi er igang med at starte et Ungdomshold op, så hvis du er omkring 12 år gammel og kunne tænke dig at prøve at spille rugby, så tag et par venner med og kom til træning hver mandag ogonsdag fra klokken 17.00-18.30 Karsten Olsen er træner for ungdoms holdet og træningen består i at lære grundreglerne i rugby og at have det sjovt.

Vi glæder os til at hjælpe dig igang med sporten!

Prøvetræning

Rugby kan spilles af alle både høje, lave, tykke og smalle. Vi lægger vægt på at sporten ikke føles for voldsom for dem der kommer til prøvetræningerne DVS. ingen hård kontakt, men som oftest giver de helt nye den også masser af gas og lærer lynhurtigt at tackle. Det er helt gratis at prøve sporten og kræver ikke andet end et par gamle shorts, en t-shirt og et par fodboldsko eller kondisko. Hvis dette lyder interessant skal du bare møde op til prøvetræningen hvor du vil blive taget godt imod. Som der står ovenover træner vi ved Helsingør Hallen, ungdom tirsdag & torsdag fra 16.30 til 18.00 og senior fra 18.00 til 20.00. Det koster ingenting at prøve sporten for at se om det er noget for DIG!

Vi holder til på bane 2 på Gl. Hellebækvej 63-65 Helsingør